Home » Recepten » Bruinbrood met Prestant Bruin (systeem 2)

Bruinbrood met Prestant Bruin (systeem 2)

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Bruinbrood met Prestant Bruin (systeem 2)

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 880 gram.
Boll- of puntrijs 45 minuten.
Narijs 70 minuten.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 35 minuten.

Uitkomst 91 broden.

NB. Voor rijsonderbreking 1% Gamma Extra toevoegen.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

50.000 g 100 % tarwemeel } 100%
1.000 g 2 % gist
750 g 1.5 % bakkerszout
28.000 g 56 % water
1.500 g 3 % Prestant Bruin *

* Prestant Bruin heeft een toevoeging van 3 tot 5%.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie