Recepten

Cup Cake

Recept

2.000 g   Vero Extra Cakepoeder *
800 g   boter
1.000 g   ei
150 g   water
150 g   suiker
50 g   Citroenrasp
10 g   bakkerszout

* Of Mix Boerencake, Cakemix BK, Maestro Cake

Decoratie

2.600 g   Cup Cake Frosting (25 g per stuk)
Cup Cake

Werkwijze

Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur mengen, 4 tot 6 minuten in de eerste versnelling draaien met de vlindergard.
Soortelijk gewicht 950 gram/liter.

Voor chocoladebeslag 3% cacaopoeder toevoegen (125 gram).

Met een ijsschep 40 gram beslag in de Mini Muffintray scheppen.

Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd 20 minuten.

Spuit na het afkoelen een rozet frosting van ca. 25 gram op de cup cake.

De cup cakes zijn prima te decoreren met o.a.:
- suikerdecoraties
- chocoladeschaafsel
- snoepgoed e.d.

Uitkomst 104 stuks