Recepten

Donkerstoer

Recept

5.000 g 50 % bloem } 100%
2.500 g 25 % Toscane Donker 25 MZ * }
2.500 g 25 % volkorenmeel }
50 g 0.5 % bakkerszout
800 g 8 % gist
5.000 g 50 % water
1.000 g 10 % Maestro Boterstol
750 g 7.5 % kokos
750 g 7.5 % weekwater

* Toscane Donker 25 MZ bevat zout!

Vulling

5.000 g 50 % Vruchtenmelange
2.000 g 20 % Hazelnootstukje KC
3.000 g 30 % rozijnen

Afwerking

600 g   Fruitful Apricot Jam (10 g per stuk)

Decoratie

60 g   kokos (1 g per stuk)
Donkerstoer

Werkwijze

De Vruchtenmelange en Hazelnootstukjes KC ca. 20 minuten weken in 15% water berekend over het eigen gewicht.
De kokos ca. 20 minuten weken.

Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Vulling direct na het kneden doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 450 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Opbollen en in een gesmeerd koekblik plaatsen (12 stuks per blik).
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd ca, 50 minuten.

Na het afkoelen afmoesen en overstrooien met kokos.

Uitkomst 60 stuks