Home » Recepten » Focaccia met Panovite Italiano

Focaccia met Panovite Italiano

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Focaccia met Panovite Italiano
donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g 100 % Panovite Italiano * } 100%
20 g 2 % gist
650 g 65 % water

* Panovite Italiano bevat zout !

Vulling

30 g   pesto
100 g   tomaten
150 g   geraspte kaas
1 g   paprikapoeder
2 g   gedroogde peterselie
10 g   olijfolie

Werkwijze

Van bovenstaande grondstoffen een soepel deeg vormen.
Deegtemperatuur 25°C.
Deegstuk vormen als voor brood en op een geoliede bakplaat van 60 x 40 cm leggen.
Rijstijd 60 minuten.
Met geoliede handen het deegstuk gelijkmatig uitdrukken over de bakplaat.
Narijs 30 minuten.
Het deeg besmeren met groene pesto en beleggen met de vulling.
Bakken met iets stoom.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 25 minuten.
Rotatieoven 210°C.

Bestrijken met olijfolie.
In de gewenste grootte snijden.

In plaats van een bakplaat kan ook gebruik gemaakt worden van pie-plates.
Voor een diameter van 18 cm wordt dan 150 gram deeg genomen.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie