Home » Recepten » Gevulde koeken (iets vloeiend)

Gevulde koeken (iets vloeiend)

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Gevulde koeken (iets vloeiend)

Werkwijze

Alle grondstoffen mengen tot een soepel zetdeeg.
Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Deeg uitrollen op 2,5 mm, plakken steken van ca. 15 gram en op de plaat zetten.
Hierop 30 gram afgeslapte spijs spuiten en afwerken met een bovenplak.

Strijken met ei en op elke koek een halve amandel als decoratie, nogmaals strijken voor het bakken.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 9 minuten.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

2.000 g   Kanomix
750 g   boter
100 g   ei
50 g   water
80 g   Citroenrasp
10 g   bakkerszout

Vulling

2.750 g   Perla GS met Ei
225 g   water
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie