Recepten

Hartige vormen

Recept

1.000 g   Hartige Fonceer
450 g   boter
175 g   glucosestroop
75 g   ei
10 g   bakkerszout

Decoratie

300 g   Sesamzaad
Hartige vormen

Werkwijze

Van alle grondstoffen een soepel en homogeen deeg zetten.
Het deeg koelen.
Het deeg aanwerken en vervolgens uitrollen op ca. 1.5 mm.
Plakken uitsteken van 7 cm doorsnede (8 gram deeg).
De deegplak strijken en decoreren met Sesamzaad.
In of over een vorm plaatsen en afbakken.

Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Baktijd 20 minuten.

Rotatieoven 150°C.
Baktijd 20 minuten.


Als u de vormen iets harder wilt hebben kunt u de hoeveelheid stroop met 50 gram verhogen, de vormen worden dan wel iets zoeter.

Uitkomst 210 stuks.