Home » Recepten » Het "echte koffie" broodje

Het "echte koffie" broodje

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Het "echte koffie" broodje

Werkwijze

Werkwijze Koffieroom (vulling 1):
Kook de melk met de koffiebonen en laat deze 1 nacht in de koeling staan.
Zeef de melk met de koffiebonen.
Melk aanvullen met de slagroom en 75 gram suiker en breng dit aan de kook.
Meng de overige grondstoffebn tot een papje. Meng de kokende massa met dit papje.
Opkoken en iets laten afkoelen.
Spuit van deze room ca. 30-35 gram in siliconen matjes en plaats deze in de vriezer.

Werkwijze Ganache (vulling 2)
Room en glucsestroop aan de kook brengen.
Arabesque doormengen, terugkoelen naar ca. 40°C en homogeniseren met de boter.

Recept:
Van alle grondstoffen een koel deeg draaien.
50% van de deegmassa mengen met de Araba Mocca.
Plaats beide degen ongeveer 20 minuten in de koeling.
Beide degen uitrollen tot een dikte van 2 mm (ca. 50 cm breed).
Plaats de degen op elkaar en rol op, hierdoor ontstaat er een spiraal.
Goed terugkoelen in de vriezer om vervolgens te snijden.
Snijd stukken van ca. 55 gram en zet deze op een met siliconenpapier beklede bakplaat.
Strijken en plaats over het deeg een gangmakerring (diameter 85 mm).
Narijs ca. 60 minuten.
Voor het bakken de bevroren room op het gerezen deeg plaatsen.

Oventemperatuur (hetelucht) 165°C
Baktijd ca. 8 minuten.

Na het bakken afkoelen en afgeleren met Paletta Spray Neutraal.
Spuit een rand van ganache langs de room en decoreren met een choco decor.

Uitkomst 34 stuks

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept deel 1

1.000 g 100 % bloem } 100%
40 g 4 % gist
20 g 2 % bakkerszout
400 g 40 % water
100 g 10 % Maestro Vruchten
200 g 20 % boter
80 g 8 % suiker

Recept deel 2

40 g   Araba Mocca

Vulling 1

500 g   melk
50 g   koffiebonen
550 g   slagroom
75 g   suiker
75 g   suiker
70 g   Puddingpoeder R
50 g   eidooier

Vulling 2

150 g   slagroom
25 g   glucosestroop
200 g   Arabesque Noir 58
25 g   boter

Afwerking

340 g   Paletta Spray Neutraal (10 g per stuk)

Decoratie

34 g   choco decor (1 g per stuk)
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie