Recepten

Kaneel Cheesecake

Bodem

300 g   Hardewenerdeeg met Kanomix

Recept

540 g   roomkaas
335 g   Baked Cheesecake
335 g   water
270 g   ei
120 g   slagroom
16 g   Kaneel Orenta

Afwerking

72 g   Mont Blanc (3 g per stuk)
24 g   Kaneel Orenta (1 g per stuk)

Decoratie

120 g   kaneel kletskop (5 g per stuk)
Kaneel Cheesecake

Werkwijze

Bekleed een bakplaat 60 x 20 cm met hardewenerdeeg.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd ca. 25 minuten.

Meng de roomkaas met de Baked Cheesecake, ei en de Kaneel Orenta.
Voeg het water in gedeeltes toe, eventueel bijkrabben.
Als laatste slagroom toevoegen en kort meedraaien.

Schep of schenk het beslag op de gebakken hardewenerbodem.

Oventemperatuur:
Inschietoven 115°C.
Rotatieoven 100°C.
Baktijd 90 minuten.
Flink stomen bij het inschieten, dit zorgt voor een mooie lichte bovenzijde.

De Cheesecake is gaar als de kerntemperatuur 80- 82ºC heeft bereikt.

Na het bakken invriezen en bevroren uitsteken (diameter 7 cm).
Afwerken met Mont Blanc en Kaneel Orenta en decoreren met stukjes kaneel kletskop.

Uitkomst 24 stuks