Recepten Recepten

Kaneelknop

Recept

1.500 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
1.500 g 50 % bloem }
240 g 8 % gist
1.200 g 40 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Vulling

600 g   kaneelsuiker
90 g   boter
Kaneelknop

Werkwijze

Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg vormen.
Opmaken als voor brood.
Na ca. 15 minuten rijs uitrollen tot een dikte van 9 mm.
De licht gesmolten boter dun opbrengen en overstrooien met kaneelsuiker.
2 halve franse toeren geven (in drieën). Bij iedere toer de boter en kaneelsuiker opbrengen.
Uitrollen tot een dikte van 8 mm (breedte van de plak is 50 cm).
De boter dun opbrengen en overstrooien met kaneelsuiker.
Snijd de 50 cm brede plak in 2 x 25cm.
Snijden in repen van 25 x 2,5 cm (ca. 90 gram).
Knopen en in de vorm (doorsnede 6,7 cm, hoogte 4 cm) plaatsen.
Narijs 40 minuten.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 15 minuten.

Uitkomst 55 stuks