Home » Recepten » Moederdagbroodje

Moederdagbroodje

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Moederdagbroodje

Werkwijze

Vulling 1 aandraaien, 5 minuten in de eerste versnelling met de vlinder.
Vulling 2 doordraaien.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 25°C.
1960 gram deeg achterhouden voor de hartjes en opmaken als voor brood.
Overige deeg direct afwegen 130 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Uitrollen tot een dikte van 3 mm.
De deegplak in een pie-plate leggen (doorsnede 15 cm).
190 gram vulling opspuiten.
Het achtergehouden deeg uitrollen tot een dikte van 3 mm.
Hartjes uitsteken (ca. 20 gram) en in het midden op de vulling leggen.
Het hartje strijken met Ovex Liquide en decoreren met suikernibs P4.

Narijs 30 minuten.

Oventemperatuur 215°C.
Baktijd 20 minuten.

Na het bakken de rand decoreren met Mont Blanc.

Uitkomst 98 stuks

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
400 g 4 % gist
4.300 g 43 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Vulling 1

9.000 g   Bakkerskoekmix
3.450 g   Mekufa
4.350 g   water

Vulling 2

1.200 g   cranberries
900 g   suikernibs P4

Decoratie

1.470 g   suikernibs P4 (15 g per stuk)
196 g   Mont Blanc (2 g per stuk)
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie