Recepten

Mueslibrood met Muesli 30 MZ

Recept

10.000 g 100 % volkorenmeel
3.000 g 30 % Muesli 30 MZ *
800 g 8 % gist
6.400 g 64 % water

* Muesli 30 MZ bevat zout!

Vulling

4.000 g 40 % Muesli Melange
6.000 g 60 % rozijnen

Decoratie

1.340 g   Havervlokken
Mueslibrood met Muesli 30 MZ

Werkwijze

De Muesli Melange ca. 30 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de Muesli Melange.
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Afwegen 450 gram.
Bol- of puntrijs 25 minuten.
Decoreren met Havervlokken en in halve blikken leggen.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 40 minuten.

Uitkomst 67 stuks.

Voor meer volume kan het volkorenmeel gedeeltelijk door bloem vervangen worden.