Old Black Beauty

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.


Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Direct de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 430 gram.
Bol- puntrijs 45 minuten.
Opmaken en decoreren met zonnebloempitten.
Narijs 60 minuten.
Voor het bakken insnijden in de lengterichting en bestrooien met roggebloem.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 35 minuten.
Uitkomst 43 stuks.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.
Recept
7.500 g | 75 % | bloem | } 100% |
2.500 g | 25 % | Toscane Donker 25 MZ * | } |
400 g | 4 % | gist | |
5.400 g | 54 % | water | |
800 g | 8 % | Aromalt Dubbel Donker |
* Toscane Donker 25 MZ bevat zout!
Vulling
2.000 g | 20 % | zonnebloempitten (getoast) |
Decoratie
1.500 g | Zonnebloempitten | ||
215 g | roggebloem |