Recepten

Old Black Beauty

Recept

7.500 g 75 % bloem } 100%
2.500 g 25 % Toscane Donker 25 MZ * }
400 g 4 % gist
5.400 g 54 % water
800 g 8 % Aromalt Dubbel Donker

* Toscane Donker 25 MZ bevat zout!

Vulling

2.000 g 20 % zonnebloempitten (getoast)

Decoratie

1.500 g   Zonnebloempitten
215 g   roggebloem
Old Black Beauty

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Direct de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 430 gram.
Bol- puntrijs 45 minuten.
Opmaken en decoreren met zonnebloempitten.
Narijs 60 minuten.
Voor het bakken insnijden in de lengterichting en bestrooien met roggebloem.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 35 minuten.

Uitkomst 43 stuks.