Recepten

Oogstbroodje

Recept

6.500 g 65 % volkorenmeel } 100%
3.500 g 35 % Superkorn 35 MZ * }
200 g 2 % gist
7.200 g 72 % water
500 g 5 % Amore Melange

* Superkorn 35 MZ bevat zout!

Vulling

1.500 g 15 % pompoenpitten *

* geroosterd en geweekt

Decoratie

258 g   Decoratiegries (6 g per stuk)
43 g   Cacao (1 g per stuk)
Oogstbroodje

Werkwijze

Het is mogelijk de pompoenpitten niet te roosteren en niet te weken,
het deeg dient dan wel met 5% meer water gecorrigeerd te worden.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 450 gram.
Bolrijs 30 minuten.
Opbollen en decoreren met Decoratiegries.
Op geperforeerde platen of inschietapparaten zetten.
Narijs 60 minuten.
Net voor het bakken rondom insnijden.
Eventueel sjabloneren met wat Cacao.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 38 minuten.

Uitkomst 43 stuks