Recept
10.000 g
|
100 %
|
bloem |
|
170 g
|
1.7 %
|
bakkerszout |
|
900 g
|
9 %
|
gist |
|
4.500 g
|
45 %
|
water |
|
1.200 g
|
12 %
|
ei |
|
1.000 g
|
10 %
|
Mekufa |
|
1.500 g
|
15 %
|
Exakt Luxe 15 |
|
Vulling
24.050 g
|
|
Gele room met Minuta VV (50 g per stuk) |
|
Afwerking
4.810 g
|
|
Dip (10 g per stuk) |
|
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1200 gram.
Bolrijs 10 minuten.
Verdelen en opbollen.
Na enige rijs de bolletjes platdrukken.
Doppen erop plaatsen.
Narijs 80 minuten.
Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 9 minuten.
Na afkoelen, doorsnijden en vullen met gele room.
Afwerken met Dip.
Uitkomst 481 stuks