Home » Recepten » Pistache Tulband

Pistache Tulband

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Pistache Tulband

Werkwijze

Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur 5 minuten in 1e versnelling met de vlindergard opkloppen.
Soortelijk gewicht 850 gram/liter.

De tulbandvorm smeren en bestrooien met de gehakte pistachenoten en vullen met 400 gram beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 160°C.
Rotatieoven 140°C.
Baktijd 60 minuten.
Tempereer de Arabesque Blanc 29 en spuit deze speels over de afgekoelde tulbanden heen.
Bestrooi de tulbanden met gehakte pistachenoten als de chocolade nog zacht is.

Uitkomst 8 stuks

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Decoratie 1

400 g   pistachenoten (50 g per stuk) *

* gehakt

Recept

1.800 g   Vero Extra Cakepoeder
900 g   boter
900 g   ei
120 g   Wigo Compound Pistache
5 g   bakkerszout

Afwerking

500 g   Arabesque Blanc 29

Decoratie 2

160 g   pistachenoten *

* gehakt

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie