Recepten

Rood Wit Blauw Tompouce

-

4 st   tompouce plakken 46 x 11 cm
100 g   Scaldis Wit

Vulling 1

300 g   Minuta VV
750 g   water

Vulling 2

100 g   Zeesan Neutraal
125 g   water
30 g   Gel Triple Sec 50%
500 g   slagroom
2 g   Helderrood E124
2 g   Blauw E131

Afwerking

80 g   Paletta Spray Neutraal
Rood Wit Blauw Tompouce

Werkwijze

Minuta VV en water mengen gedurende 1 minuut, vervolgens ca. 3 minuten kloppen in de hoogste versnelling.
De room een paar minuten laten opstijven.
Daarna is de room klaar voor verwerking.

De tompouce plakken instrijken met Scaldis Wit om het zacht worden tegen te gaan.

Vullen met een dunne laag van deze room en de bovenplak erop leggen.

Meng de Zeesan Neutraal, Gel Triple Sec 50% en het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.

Verdeel de bavaroise in drie gelijke delen.
1 deel wit
1 deel blauw
1 deel rood

Spuit na voldoende gelering met 6 banen de Nederlandse vlag.
Koelen en afgeleren met Paletta Spray Neutraal

Snijden in triangel vorm en decoreren met een vlaggetje.

Uitkomst 18 stuks.