Recepten

Roomboter Mini Staven

Recept

2.000 g   roomboterkorst
3.500 g   Maestro Amandelspijs Ei
150 g   Ovex Liquide

Afwerking

450 g   ColdJel Neutraal

Decoratie

450 g   geconfijte vruchtenstukjes (15 g per stuk)
Roomboter Mini Staven

Werkwijze

De korst uitrollen tot een strook van 60 x 100 cm voor 30 staafjes.
Het oppervlak met water nat maken en de spijspillen (ca. 18 cm) per 3 inrollen, zorgen voor voldoende tussenruimte.
Druk de korst in de tussenruimte door met een krabber, zodat de korst sluit.
De staven langrollen tot ca. 20 cm.
Ruim op de plaat zetten en twee keer strijken met Ovex Liquide, de laatste keer vlak voor het bakken.
Rusttijd minstens 30 minuten.

Oventempartuur:
Inschiet oven 220°C.
Rotatieoven 200°C
Baktijd 30 minuten.

Na het bakken direct strijken met ColdJel Neutraal en decoreren met geconfijte vruchtenstukjes.

Uitkomst 30 stuks