Home » Recepten » Roomstammetje

Roomstammetje

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Roomstammetje

Werkwijze

Bianca, suiker en de Zeesan met het water van 70°C opkloppen.
Goed in de laagste versnelling nadraaien tot het schuim koud is en de suiker geheel is opgelost.

Een tompouceplak van 46 x 11 cm dun bestrijken met witte chocolade .
Spuit een baan Frutafill Kers in het midden en daar omheen drie banen gele room.
Het geheel opspuiten met de Meringueschuim en afbranden op kleur.
Afgeleren met Paletta Spray Neutraal en decoreren met gebruneerde amandelschaafsel en gehakte pishtachenoten.

Na het koelen snijden in 9 stukken van 5 cm.

Uitkomst 9 stuks

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Bodem

1 st   tompouce plakken 46 x 11 cm
50 g   Arabesque Blanc 29 *

* Eventueel iets verdunnen met cacaoboter of hard vet

Recept

100 g   Bianca
100 g   water
170 g   suiker
30 g   Zeesan Neutraal

Vulling

250 g   Frutafill Kersen
250 g   Gele room met Maestro Creme Vanille

Afwerking

100 g   Paletta Spray Neutraal

Decoratie

35 g   amandelschaafsel (gebruneerd)
6 g   pistachenoten *

* fijngehakt

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie