Recepten

Royal Brake

Voordeeg

500 g 50 % bloem } 100%
120 g 12 % gist
350 g 35 % water

Recept

500 g 50 % bloem } 100%
20 g 2 % bakkerszout
500 g 50 % Vero Vitesse
40 g 4 % Zedomals Créme
100 g 10 % Perla Amandelpan
200 g 20 % water

Vulling

750 g 75 % rozijnen
300 g 30 % Vruchtenmelange

Decoratie

225 g   amandelstaafjes
450 g   Perla Amandelpan
Royal Brake

Werkwijze

Vruchtenmelange wassen, minimaal 4 uur en maximaal 24 uur laten weken.

Voordeeg goed afkneden.
Deegrijs 30 minuten.
Overige grondstoffen toevoegen en een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 350 gram voor cakebakjes en 500 gram voor een Farmers bakvorm.
Bolrijs 25 minuten.
Opmaken en in de cakevorm plaatsen.
Op het deeg een spiraal Amandelpan spuiten (50 gram).

Narijs 60 minuten.
Voor het bakken overstrooien met de Amandelstaafjes.

Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 25 minuten voor 350 gram.
Baktijd 32 minuten voor 500 gram.

Uitkomst 9 stuks van 350 gram.