Home » Recepten » Scones Frambozen Witte Chocolade met Panovitesse Scone

Scones Frambozen Witte Chocolade met Panovitesse Scone

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Scones Frambozen Witte Chocolade met Panovitesse Scone

Werkwijze

Panovitesse Scone, frambozenpuree en koud water gedurende 6 minuten mengen in de 2e versnelling.
Direct de gehakte vulling doorwerken.
Het deeg 5 minuten laten rusten.

Uitrollen tot een dikte van 13 mm.
Uitsteken met een gladde ring van 20 cm doorsnede.
1 x strijken met Ovex Liquide.
Overstrooien met kruimelsdeeg, frambozenstukjes en sinassnippers.
Na 10 minuten rust snijden in 8 punten en deze punten uit elkaar zetten in een vlaaipan van 26 cm doorsnede.

Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 17 minuten.

Direct na het bakken de stukjes Arabesque Blanc 29 over de taarten strooien (zodat ze licht smelten en vast plakken).

Uitkomst 5 stuks (40 punten)

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

2.000 g   Panovitesse Scone
600 g   water
300 g   frambozenpuree

Vulling

400 g   Arabesque Blanc 29 *
50 g   frambozen (diepvries)

* grof gehakt

Afwerking

375 g   Kruimeldeeg met Kanomix

Decoratie

75 g   frambozen (diepvries) *
75 g   sinassnippers gesneden
125 g   Arabesque Blanc 29 **

* gebroken
** grof gehakt na het bakken

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie