Recepten

Shape Crackers

Recept

750 g 75 % Shapemix 75 MZ * } 100%
250 g 25 % volkorenmeel }
60 g 6 % gist
600 g 60 % water
50 g 5 % ei
100 g 10 % boter
50 g 5 % Exakt Ambacht

* Shapemix 75 MZ bevat zout!

Shape Crackers

Werkwijze

Van alle grondstoffen een koel deeg draaien.
I.v.m. een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling draaien.
Opmaken als voor brood, aanpassen aan de bakplaat (ca. 1800 gram per plaat).
Voorrijs 20 minuten.
Uitrollen op 2 mm.
Op platen met siliconen papier leggen.
De deegplak prikken.
Snijden 12 bij 6 cm.
Evt. nat maken en bestrooien met Sesamzaad of Zadenmix.
Narijs 25 minuten.

Oventemperatuur 190°C. aflopend.
Baktijd 35 minuten.
De laatste 5 minuten de schuif open.

Uitkomst 65 stuks