Recepten

Speltstokjes

Recept

10.000 g 100 % Panovite Spelt Licht *
200 g 2 % gist
5.800 g 58 % water
400 g 4 % Amore Rustique

* Panovite Spelt Licht bevat zout!

Decoratie

400 g   Sesamzaad
400 g   Blauwmaanzaad
15 g   mosterdzaad
8 g   zwarte peper
Speltstokjes

Werkwijze

Kneed aanvankelijk een deeg met 48% water.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Deegtemperatuur 25°C.
Voorrijs 45 minuten.
Afwegen 300 gram.
Puntrijs 30 minuten.
Vormen, eventueel decoreren met de gemengde decoratie en tussen deegkleedjes laten rijzen.
Narijs 60 minuten.
Plaats de baguettes op inschietapparaten.
Voor het bakken insnijden.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 25 minuten.

Uitkomst 54 stuks