Recepten

Trakteergebak Citroen

Fonceerdeeg

250 g   Hardewenerdeeg met Kanomix
150 g   Fruitful Raspberry Jam

Recept

500 g   Verona
250 g   water
250 g   Muffinolie *
50 g   suiker

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling

100 g   Zeesan Lemon
120 g   water
500 g   slagroom

Afwerking 1

150 g   Fruitful Lemon Cream

Afwerking 2

100 g   Paletta Spray Neutraal

Decoratie

250 g   slagroom
40 g   limoen
12 st   frambozen (12 st per stuk)
Trakteergebak Citroen

Werkwijze

Fonceer de bodem van de kartonnen bakvorm (37 x 27,5 cm) met hardewenerdeeg.
Bestrijk het hardewenerdeeg met de Fruitful Raspberry Jam.

Meng de ingrediënten gedurende 3 minuten in de 2e versnelling met een vlinder.
Verdeel het beslag over de Fruitful Raspberry Jam.

Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 180°C.
Baktijd 25 minuten.

Meng de Zeesan Lemon en water tot een gladde massa.
Spatel vervolgens de slagroom die voor 75% is opgeslagen erdoor.

Verdeel de citroenbavaroise over de cake, 3 cm van de rand vrijhouden.
Koelen en eventueel invriezen.
Verdeel de Fruitful Lemon Cream over de bavaroise.
Afgeleren met Paletta Spray Neutraal.
Na het afkoelen van de gelei, afwerken met een rand slagroom.
Decoreren met schijfjes limoen en frambozen.

Uitkomst 1 stuks (28 stuks van 5,3 x 6,8 cm)