Recepten

Tulboog

Recept

10.000 g 100 % bloem
200 g 2 % bakkerszout
1.000 g 10 % gist
4.500 g 45 % water
1.500 g 15 % ei
2.000 g 20 % Exakt Boter
500 g 5 % Cramix Goud
300 g 3 % Amore Fruit Desem
100 g 1 % Zedomals Créme

Vulling 1

6.500 g 65 % rozijnen
4.500 g 45 % Muesli Melange
1.500 g 15 % suikernibs C30/P3

Decoratie

1.080 g   amandelschaafsel (10 g per stuk)

Afwerking

7.560 g   Fruitful Apricot Jam (70 g per stuk)
4.320 g   Dip Neutraal (40 g per stuk)
Tulboog

Werkwijze

Tulbandvormen invetten en decoreren met amandelschaafsel.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
De vulling direct doordraaien.
Bulkrijs 45 minuten.
Afwegen 600 gram.
Opbollen en in de geprepareerde tulbandvormen leggen.
Narijs 65 minuten.
Voor het bakken een deksel op de vormen plaatsen.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 28 minuten.

Na het bakken direct lossen en laten afkoelen.
Doorsnijden en abrikoteren.
Na het aandrogen de snijkant door de Dip halen.

Uitkomst 108 stuks (half)