<strong>B</strong>read<strong> <br/>I</strong>mprovers<strong> <br/>T</strong>echnology <strong>B</strong>read<strong> <br/>I</strong>mprovers<strong> <br/>T</strong>echnology

Bread
I
mprovers
T
echnology

BIT Functionaliteit op maat met onze 
high-tech broodverbeteraars.
   

Als bakker ben je altijd op zoek naar manieren om de kwaliteit van je brood te verbeteren, de houdbaarheid te verlengen en de productiekosten te verlagen. Met broodverbeteraars bieden wij je de oplossingen voor je zakelijke behoeften en helpen wij je je bedrijf te laten groeien. Een gestabiliseerd bakproces leidt tot brood van hogere kwaliteit, waar niet alleen je klanten en consumenten blij van worden, maar waardoor ook je winst stijgt dankzij een efficiënter productieproces.   Het begint allemaal met de bloem. Bloem is natuurlijk het hoofdingrediënt bij het maken van brood. Elk bloem is echter uniek en de kwaliteit van bloemis niet helemaal voorspelbaar door veranderingen in oogsten en molenaarsvariaties. Dit leidt ertoe dat het deeg varieert wat betreft viscositeit, stabiliteit en de manier waarop zetmeel geleert tijdens het bakken. Deeg dat wordt gemaakt met verschillende soorten bloem ontwikkelt zich eveneens individueel in termen van viscositeit, volume, deegstabiliteit en hoe zetmeel geleert tijdens het bakken. Kortom, verschillende soorten bloem geven verschillende resultaten, zelfs als het recept en bakproces identiek zijn.

 

 

Twee monsters van een vers gebakken wit brood. Dezelfde ingrediënten, hetzelfde recept, hetzelfde bakproces, verschillend enzym.

 

 

 

Enzymtechnologie in moderne broodverbetermiddelen

Enzymtechnologie vormt een belangrijk aspect van de moderne broodverbetering. Enzymen zijn biologische katalysatoren die chemische reacties in het deeg versnellen. Enzymen verbeteren de glutenstructuur, vergroten de rekbaarheid van het deeg en verbeteren de algehele kwaliteit van het brood. Enzymtechnologie maakt het voor bakkers mogelijk om consistent brood van hoge kwaliteit te produceren.


Om hun potentieel te maximaliseren, is het belangrijk om te weten welke specifieke combinatie van enzymen gebruikt moet worden in een bepaald product. Op de huidige markt is het aanbod groot, en dan kan het moeilijk zijn om te weten welke je moet kiezen. Tot nu toe heeft niemand een duidelijk en volledig beeld van de verschillende eigenschappen van al deze enzymen. Dit maakt het erg moeilijk om te voorspellen hoe ze zullen presteren in een bepaald recept of bakproces.

 

Wat betekent BIT?

De ontwikkelaars van Zeelandia hebben technieken ontwikkeld om enzymen te karakteriseren. Elke enzym zorgt voor een unieke 'vingerafdruk' die we kunnen meten en beschrijven. Voor BIT betekent dit dat we wederzijdse interacties van enzymen kunnen voorzien, evenals hun interacties met andere componenten zoals bloem en andere grondstoffen. Hierdoor kunnen we ingrediënten formuleren die op maat zijn gemaakt voor de specifieke behoeften van onze klanten. Dat betekent beter brood en meer tevreden klanten en consumenten.   "We hebben ontdekt dat maximale functionaliteit kan worden bereikt met een minimum aantal ingrediënten, en hun slimme combinaties."   Het mooie van de BIT-benadering is dat het niet additief is. Wat betekent dat? Veelal wordt bij het upgraden van een product gekeken naar het vervangen van ingrediënten, of het toevoegen van ingrediënten. We hebben ontdekt dat dit niet alleen leidt tot overontwikkelde (en kostbare) formuleringen, maar dat de product efficiëntie vaak wordt geschaad in plaats van verbeterd. Door het aantal ingrediënten te verminderen en slim gebruik te maken van de juiste ingrediënten, kunnen we het bakresultaat aanzienlijk verbeteren. Stel ons op de proef en ontdek hoe BIT kan helpen bij het bakken van beter brood!