Effectief personeel werven voor de bakkerij

Effectief personeel werven voor de bakkerij

Het runnen van een bakkerij vereist niet alleen vaardigheden in het bakken van heerlijke broden en gebak, maar ook in het samenstellen van een goed team van personeel. Het werven van getalenteerde medewerkers is van cruciaal belang om de dagelijkse operatie soepel te laten verlopen. In deze blog delen we enkele waardevolle tips voor het aantrekken en selecteren van personeel dat perfect past bij jouw bakkerij.

   

Advertentie.png

1. Wees actief op sociale media

Sociale media kunnen een krachtig instrument zijn om je bakkerij en vacatures te promoten. Creëer een sterke aanwezigheid op platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter , LinkedIn en TikTok. Deel regelmatig interessante content, zoals:

> foto’s van jouw heerlijke producten
> verhalen van de medewerkers
> leuke recepten voor thuis
> nieuws uit de bakkerij
> nieuwe vacatures

Gebruik relevante hashtags om je bereik te vergroten en betrek je volgers door vragen te stellen of om feedback te vragen. Relevante hashtags creëer je zelf door ze af te stemmen op de functietitel, de inhoud van de functie, de locatie waarvoor je personeel zoekt en meer algemene hashtags zoals ‘#vacature’, ‘#zoeknaareenbaan’ of #kombijonsteam.

  

2. Werk samen met opleidingsinstituten

Neem contact op met lokale scholen, technische scholen of andere opleidingsinstituten die relevante beroepsopleidingen aanbieden. Vergroot je markt door breder te denken dan alleen de bakkerijsector (lees hierover meer in tip 5). Informeer de scholen en opleidingsinstituten over de vacatures in je bakkerij en vraag of je jouw vacatures op hun website mag plaatsen.
Laat geschikte kandidaten een dag meedraaien. Zo kom je er direct achter of er een klik is.
Het opbouwen van relaties met opleidingsinstituten kan een effectieve manier zijn om toegang te krijgen tot gekwalificeerde kandidaten met de juiste vaardigheden.

  

Personeel.jpg

  

3. Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden 

Om personeel aan te trekken, is het belangrijk om aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden te bieden. Dit gaat niet alleen over het salaris, maar bijvoorbeeld ook over :

> flexibele werktijden
> mogelijkheden voor loopbaangroei en professionele ontwikkeling
> bonussen of extra vrije dagen
> korting op het assortiment

Het bieden van een aantrekkelijk pakket kan potentiële kandidaten overtuigen om voor jouw bakkerij te kiezen in plaats van de concurrent.    

  

4. Train en ondersteun je nieuwe medewerkers

Zorg ervoor dat nieuwe medewerkers zich welkom voelen in het team en maak ze vertrouwd met de werkwijzen, procedures en normen van je bakkerij. Investeer in hun ontwikkeling door ze trainingen aan te bieden, zowel intern als extern bij specialisten. Ga regelmatig even zitten voor een (informeel) feedback-gesprek. Door je medewerkers te ondersteunen en hen middelen te geven om te groeien, vergroot je de kans dat ze gemotiveerd en betrokken blijven.

  

5. Kijk ook naar andere branches

Ervaring in de bakkerijbranche kan handig zijn, maar soms zijn bepaalde vaardigheden en eigenschappen belangrijker. Kijk daarom ook naar andere branches, bijvoorbeeld:

   
> Horeca: Denk aan restaurants, cafés of hotels. Mensen die in de horeca werken, weten wat service is, kunnen werken onder druk en hebben mogelijk basiskennis van voedselbereiding.
> Voedingsindustrie: Overweeg medewerkers van supermarkten, voedselproductiebedrijven of voedselverpakkingsbedrijven. Ze zijn bekend met voedsel hygiëne, productkwaliteit en kunnen basisvaardigheden hebben in omgang met voedsel.
> Onderwijs: Kijk naar mensen met een achtergrond in onderwijs of bakkerij- en patisserieprogramma’s. Ze hebben zowel theoretische als praktische kennis en kunnen enthousiast zijn om hun kennis over te brengen.
> Creatieve industrie: Mensen met een creatieve achtergrond, zoals kunstenaars en ontwerpers of ambachtslieden hebben gevoel voor esthetiek, oog voor detail en zijn creatief. Dit kan nuttig zijn bij het presenteren van je producten.

   

Kijk dus naar waardevolle vaardigheden en eigenschappen die van pas kunnen komen in een bakkerijomgeving (ook binnen je bestaande team). Zorg er wel voor dat je de nodige training en begeleiding biedt om de overgang naar de bakkerijbranche soepel te laten verlopen.