Nieuws

De Klok

Inspiratie voor en door bakkers!

Waarom heet De Klok, De Klok?

Daarvoor moeten we een behoorlijke tijd terug in de tijd. We vroegen het aan ons oud-directeur Herman Doeleman (HJD).

De naam “de Klok” komt voort uit een grootscheepse actie van Zeelandia in 1925 (!) Zeelandia bestond 25 jaar en vierde dat uitgebreid. Elke klant kreeg toen een klok cadeau met een ingebouwde kookwekker, die heel goed te gebruiken was in de bakkerij. De klokken kwamen uit Duitsland, 14.000 stuks. Het verhaal gaat dat er een paar wagonladingen klokken in Zierikzee arriveerden. Hoe ze het voor elkaar kregen om die allemaal goed te distribueren hou je niet voor mogelijk, met de paar mensen die er toen werkten. De medewerkers van de bakker kregen ook een cadeau, een kistje wijn!

In datzelfde jaar liet mijn grootvader zich overtuigen dat hij al het geld dat hij aan advertenties uitgaf beter kon gebruiken om een eigen tijdschrift uit te geven, dat maandelijks aan elke bakker in Nederland zou worden toegezonden. In februari verscheen het eerste nummer. In het voorwoord schreef mijn grootvader: “Hoe zou ik een betere naam voor mijn tijdschrift kunnen verzinnen dan “de Klok”, omdat inmiddels elke bakker in Nederland zo’n prachtig exemplaar heeft ontvangen”.

Dus daarom heet “de Klok” nog steeds “de Klok”!

De Klok

Het magazine De Klok wordt als papieren versie bezorgd bij al onze klanten. Sinds een paar jaar is er ook een digitale Klok. Alle foto's die in De Klok staan zijn gratis beschikbaar voor onze klanten. Je kunt ze gebruiken voor eigen promotie op bijvoorbeeld de social media kanalen, website of webshop. De hoge resolutie bestanden (voor drukwerk) staan niet online maar zijn wel eenvoudig op te vragen via onze afdeling Marketing en Communicatie Support (MCS).

Alle recepten uit de klok vind je hier.

Klokfotografie

De Klok