Recepten Recepten

Aardbeien Yoghurt Harten

Recept

2.000 g   Fantasy Strawberry Cake
1.000 g   boter
750 g   bloem
250 g   ei
20 g   Alpina *

* Kan vervangen worden door: 10 gram Bakmiddel S, 60 gram Beurrine/Romella of 6 gram ammonium.

Afwerking

750 g   Dip Cerise
400 g   Arabesque Blanc 29

Decoratie

175 g   Chocoladeschaafsel Wit
Aardbeien Yoghurt Harten

Werkwijze

Meng alle grondstoffen tot een deeg, eventueel koelen voor het verwerken.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 6 mm. Met de hartsteker harten uitsteken.
De bakplaat voorzien van bakpapier en de deegharten op de plaat leggen.

Het deeg maximaal 24 uur laten liggen voor het bakken.

Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd ca. 20 minuten.

Nadat de harten goed zijn afgekoeld doorhalen met een mengsel van Dip Cerise en Arabesque Blanc 29.
Decoreren met chocoladeschaafsel wit.
 
UItkomst 90 stuks

Om de uitrolband schoon te houden kun je het deeg op de werkbank steken. We bakken deze harten op papier omdat tijdens het bakken de aardbeistukjes iets kunnen uitlopen.
Voor een strak effect deze afbreken/knippen.