
Amandel plaatcake
Amandel plaatcake
Fonceerdeeg
600 g | Hardewenerdeeg met Kanomix | |
400 g | Renetta Appelspijs |
Recept
2.000 g | Genova | |
800 g | water |
Vulling
400 g | Minuta Speciaal | |
1.000 g | water | |
200 g | Perla Amandelpan | |
200 g | Calif. Amandel Schaafsel | |
20 g | Gel Amaretto 50% |
Decoratie
300 g | Victoriabeslag met Calif.Amandel Schaafsel |

Werkwijze
Een plaat van 60 x 40 cm beleggen met bakpapier en fonceren met hardewenerdeeg van 1,5 mm dik (licht prikken).Bestrijken met Renetta Appelspijs.
De Genova met het water gedurende 5 minuten in de tweede versnelling met de vlinder mengen tot een glad beslag .
Dit beslag over de Renetta Appelspijs verdelen.
Maak een vulling van water, Minuta Speciaal, Perla Amandelpan en de Gel Amaretto 50% en roer het schaafsel als laatste er door.
Spuit deze vulling in grote doppen erop.
Overstrooien met victoria beslag.
Oventemperatuur 180°C.
Baktijd 45 minuten.
Eventueel afgeleren en in de gewenste grootte snijden.