![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Amarettibroodje
Amarettibroodje
Recept
9.000 g | 90 % | bloem | } 100% |
1.000 g | 10 % | roggebloem | } |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
800 g | 8 % | gist | |
2.000 g | 20 % | Maestro Boterstol | |
500 g | 5 % | Exakt Goud Crème | |
6.200 g | 62 % | water |
Vulling
5.000 g | 50 % | rozijnen | |
1.000 g | 10 % | kaneelgranules | |
1.500 g | 15 % | bitterkoekjes (klein) |
Decoratie
1.360 g | Victoriabeslag met Calif.Amandel Schaafsel (20 g per stuk) |
![Amarettibroodje](https://www.zeelandia.nl/recepten/amarettibroodje-2/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Direct de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 400 gram.
Bolrijs 30 minuten.
Deegstukken opnieuw opbollen.
Natmaken en decoreren met victoriabeslag.
Na het decoreren de bollen rondom insnijden en iets platdrukken.
Narijs ca. 40 minuten.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 30 minuten.
Uitkomst 68 stuks