Recepten

Amsterdams Paasbrood 2.0

Recept

10.000 g 100 % bloem
600 g 6 % gist
220 g 2.2 % bakkerszout
6.000 g 60 % water
2.500 g 25 % Maestro Boterstol
500 g 5 % Exakt Goud Crème
300 g 3 % Amore Fruit Desem

Vulling

3.000 g 30 % abrikozenstukjes
4.000 g 40 % rozijnen
2.000 g 20 % cranberries
3.000 g 30 % suikernibs P4

Decoratie

212 g   kokos (4 g per stuk)
Amsterdams Paasbrood 2.0

Werkwijze

Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Niet te lang kneden om inzakken na het bakken tegen te gaan.
Direct na het kneden de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 600 gram.
Puntrijs 20 minuten.
Opmaken
Strijken en de zijkanten aanzetten met kokos.
Met een kleine tussenruimte op de bakplaat zetten.
Narijs 40 minuten.

Oventemperatuur 190°C.
Baktijd 60 minuten.

Uitkomst 53 stuks