
Appeltaart Amandel
Appeltaart Amandel
Recept
3.000 g | bloem | |
150 g | gist | |
1.260 g | water | |
1.260 g | Exalet Pasta GL * |
* Exalet Pasta GL bevat zout!
Vulling
12.000 g | Aldia Appel |
Afwerking
4.800 g | Perla Amandelpan |
Decoratie
800 g | Paletta Spray Neutraal |

Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg draaien, kort kneden.Deegtemperatuur 24°C.
Direct na het kneden afwegen en opbollen.
Afweeggewicht 350 gram voor een vlaaibodem van 28 cm doorsnede.
Bolrijs 20 minuten.
De deegstukken voor de bodem uitrollen en de vlaaivorm bekleden.
Vullen met 750 gram Apple Cubes 10x10.
Het overtollige deeg wegsnijden.
Narijs 25 minuten.
Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 25 minuten.
Na het afkoelen een raster Perla Amandelpan opspuiten.
Afschroeien met een gasbrander of in een oven van 270°C.
Afgeleren met Paletta Spray Neutraal.
Uitkomst 16 stuks