Bar-Bite Green Pumpkin (vegan)
Bar-Bite Green Pumpkin (vegan)
Recept
1.000 g | V-GO! Vegan Cake | |
750 g | sojamelk | |
400 g | progrespoeder | |
200 g | Decor Pompoen | |
100 g | tarwebloem | |
75 g | Wigo Compound Pistache | |
3 g | bakkerszout |
-
400 g | margarine (vegan) |
Afwerking
275 g | Fruitful Peach HI | |
200 g | Rolfondant | |
200 g | Zeesan Neutral V | |
200 g | margarine (vegan) | |
15 g | citroensap |
Decoratie
100 g | Pompoen Pistache Strooisel | |
12 g | gevriesdroogde frambozen |
Werkwijze
Meng de V-GO! Vegan Cake met andere ingrediënten gedurende 5 minuten in de eerste versnelling.Voeg daarna de zachte (mag ook gesmolten zijn) margarine toe en meng dit nog 3 minuten mee.
Vul 1 bakplaat (60x40, 2900 gram) met hoge randen met het beslag en strijk glad.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 25 minuten.
Laat goed afkoelen voor verdere verwerking, of nog beter vries in.
Afwerking:
Verwarm de Rolfondant met de Fruitful Peach HI tot ca. 45°C, meng dit met citroensap.
Meng goed, bij voorkeur homogeniseren met een staafmixer of foodprocessor.
Voeg de margarine toe en meng dit ook goed mee tot een mooie gladde massa.
Laat deze ganache een nacht besterven.
Klop de ganache even los en verdeel over de gebakken chewy vegan cake.
Verdeel en breng met een glaceermes een structuur aan en decoreer met het Pompoen Pistache Strooisel en de gevriesdroogde frambozen (online verkrijgbaar bij Hanos en Sligro).
Uitkomst 50 stuks (3,6 x 11cm)