Bar-Bite Pink Choco (vegan)
Bar-Bite Pink Choco (vegan)
Recept
1.100 g | V-GO! Vegan Cake | |
300 g | water | |
250 g | sojamelk | |
100 g | Cacao | |
10 g | Wigo Aroma Vanille |
-
250 g | Muffinolie * | |
500 g | Arabesque Noir 58 |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Afwerking
275 g | Fruitful Raspberry HI | |
200 g | Rolfondant | |
200 g | Zeesan Neutral V | |
200 g | margarine (vegan) | |
15 g | citroensap |
Decoratie
100 g | Amandel Strooisel | |
15 g | greinsuiker P2 | |
10 g | gevriesdroogde frambozen |
Werkwijze
Verwarm de Arabesque Noir 58 tot ca. 35°C.Meng alle ingrediënten gedurende 10 minuten in de eerste versnelling met de vlinder.
Vul 1 bakplaat (60x40, 2500 gram) met hoge randen met het beslag en strijk glad.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 25 minuten.
Laat goed afkoelen voor verdere verwerking, of nog beter vries in.
Afwerking:
Verwarm de Rolfondant met de Fruitful Raspberry HI tot ca. 45°C, meng dit met het citroensap.
Meng goed, bij voorkeur homogeniseren met een staafmixer of foodprocessor.
Voeg de margarine toe en meng dit ook goed mee tot een mooie gladde massa.
Laat deze ganache een nacht besterven.
Klop de ganache even los en verdeel over de gebakken chewy vegan cake.
Verdeel en breng met een glaceermes een structuur aan en bestrooi met het Amandel Strooisel, de greinsuiker
en decoreer met gevriesdroogde frambozen (online verkrijgbaar bij Hanos en Sligro).
Uitkomst 50 stuks (3,6 x 11cm)