
Belgische Bol met Prestant Krokant
Belgische Bol met Prestant Krokant
Recept
10.000 g | 100 % | bloem | |
200 g | 2 % | gist | |
150 g | 1.5 % | bakkerszout | |
6.000 g | 60 % | water | |
700 g | 7 % | Prestant Krokant | |
50 g | 0.5 % | Zedomals Liquid |

Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 445 gram en opbollen.
Bolrijs 30 minuten.
Bol platslaan en licht bestrooien met roggebloem.
Opbollen en met het slot naar beneden op inschietapparaat of op de plaat leggen, het slot niet te vast aandrukken.
Narijs 60 minuten.
De bollen omdraaien en bestuiven met roggebloem.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 25 minuten.
Uitkomst 37 broden.