Recepten

Belgische Bol met Prestant Krokant

Recept

10.000 g 100 % bloem
200 g 2 % gist
150 g 1.5 % bakkerszout
6.000 g 60 % water
700 g 7 % Prestant Krokant
50 g 0.5 % Zedomals Liquid
Belgische Bol met Prestant Krokant

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 445 gram en opbollen.
Bolrijs 30 minuten.
Bol platslaan en licht bestrooien met roggebloem.
Opbollen en met het slot naar beneden op inschietapparaat of op de plaat leggen, het slot niet te vast aandrukken.
Narijs 60 minuten.
De bollen omdraaien en bestuiven met roggebloem.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 25 minuten.

Uitkomst 37 broden.