Home » Recepten » Berliner Bollen met Jung Berlina

Berliner Bollen met Jung Berlina

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Berliner Bollen met Jung Berlina

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg maken.
Begin met 2/3 van de hoeveelheid water.
Wanneer het deeg goed gevormd is, afslappen met de rest van het water.
Deeg goed afkneden.
Deegtemperatuur 26-27°C.
Afwegen 1200 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Verdelen en opbollen.
Op kleedjes laten rijzen.
Als de bolletjes voor 3/4 gerezen zijn, een huid op het deeg laten trekken.

Bakken in olie van 180°C.
Baktijd: bovenzijde 3 minuten, onderzijde 3 minuten, omdraaien dan nog 1 minuut.

Uitkomst 39 Berliner Bollen.

Na het bakken door de fijne melissuiker rollen.
Vullen met moes of gele room en bestrooien met poedersuiker.
In plaats van suiker kunnen de bollen ook met fondant worden afgewerkt.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g 100 % Jung Berlina * } 100%
60 g 6 % gist
300 g 30 % water
200 g 20 % ei

* Jung Berlina bevat zout!

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie