
Bolletje in het groen
Bolletje in het groen
Recept
10.000 g | 100 % | bloem | |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
600 g | 6 % | gist | |
1.800 g | 18 % | water | |
1.500 g | 15 % | Exakt Ambacht | |
5.000 g | 50 % | Spinazie a la creme | |
200 g | 2 % | gedroogde gefruite uitjes |
Vulling
4.500 g | water | ||
3.000 g | Quichexpress | ||
240 g | bouillonpoeder | ||
4.200 g | Spinazie a la creme * | ||
420 g | fetakaas | ||
600 g | geraspte jonge kaas |
* blokjes
Decoratie
825 g | geraspte oude kaas (3 g per stuk) * |
* of sesamzaad

Werkwijze
Vulling:Bouillonpoeder oplossen in het water.
Quichexpress mengen met de helft van het water, de andere helft geleidelijk toevoegen.
Daarna in 5 minuten in de tweede versnelling gladdraaien.
De spinazie en kaas mengen met de aangemaakte Quichexpress.
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 2100 gram.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
Decoreren met Oude kaas of Decor Sesamzaad.
Narijs 70 minuten.
Op 75% van de narijs met een Jeux de boulle bal een ruime kuil in het midden rollen.
Voor het bakken ca. 45 gram vulling inspuiten, eventueel een klein beetje oude kaas overstrooien.
Oventemperatuur 250°C.
Baktijd ca. 8 minuten.
Uitkomst 275 stuks