Recepten Recepten

Bombe Carotte

Fonceerdeeg

600 g   Hardewenerdeeg met Kanomix

Recept

1.150 g   Vero Basis-Rühr
630 g   ei
630 g   Muffinolie *
90 g   bruine basterdsuiker
23 g   Kaneel Orenta
9 g   bakkerszout
540 g   winterwortel
180 g   ananas
135 g   walnoten

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling

1.350 g   Hazelnoot Bavaroise met Zeesan Hazelnoot

Rolbeslag

300 g   Rolbeslag met Sachermix

Afwerking

1.200 g   Scaldis Melk

Decoratie

180 g   Hazelnoot Heel Gebruneerd *
120 g   choco decor

* eventueel karameliseren met wat suiker

Bombe Carotte

Werkwijze

Hak de wortel, ananas en walnoten fijn.
Meng alle ingredienten gedurende 4 minuten in de tweede versnelling met de vlindergard.
Verdeel het beslag over de Flexipan mat (1268) (Ca. 50 gram per stuk).

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 35 minuten.

Maak de Hazelnootbavaroise aan en verdeel deze (ca. 22 gram) over de gebakken carrot cake,
sluit af met een plakje rolbeslag en invriezen.

De onderkant doorhalen met Scaldis Melk en direct op een gebakken hardewenerplakje plaatsen.
Decoreren met de hazelnoten en choco decor.

Uitkomst 60 stuks