Recepten Recepten

Broeder met Parade Oliebol

Recept

10.000 g 100 % Parade Oliebol *
600 g 6 % gist
5.000 g 50 % water
750 g 7.5 % Korent Ambacht
500 g 5 % Luctor
200 g 2 % Gamma Extra
200 g 2 % Protea

* Pan. Oliebol bevat zout!

Vulling 1

10.000 g 100 % zuidvruchten

Vulling 2

6.500 g   Perla met Ei
1.650 g   bruine basterdsuiker
825 g   boter
650 g   Citroenrasp
65 g   Kaneel Orenta

Decoratie

180 g   Mont Blanc (3 g per stuk)
Broeder met Parade Oliebol

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Afwegen 225 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Bol platrollen en in pie-plates leggen van 20 cm doorsnede.
De spijsvulling aanmaken.
Tussen 2 plakken 160 gram spijsvulling aanbrengen.
Narijs 25 minuten.

Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 25 minuten.

Na het afkoelen decoreren met Mont Blanc.

Uitkomst 60 stuks