![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Broeder met Parade Oliebol
Broeder met Parade Oliebol
Recept
10.000 g | 100 % | Parade Oliebol * | |
600 g | 6 % | gist | |
5.000 g | 50 % | water | |
750 g | 7.5 % | Korent Ambacht | |
500 g | 5 % | Luctor | |
200 g | 2 % | Gamma Extra | |
200 g | 2 % | Protea |
* Pan. Oliebol bevat zout!
Vulling 1
10.000 g | 100 % | zuidvruchten |
Vulling 2
6.500 g | Perla met Ei | ||
1.650 g | bruine basterdsuiker | ||
825 g | boter | ||
650 g | Citroenrasp | ||
65 g | Kaneel Orenta |
Decoratie
180 g | Mont Blanc (3 g per stuk) |
![Broeder met Parade Oliebol](https://www.zeelandia.nl/recepten/broeder-met-parade-oliebol/@@images/image-400-fa9b475a80c97d5875e3c20e2568a057.jpeg)
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Direct de vulling doorwerken.
Afwegen 225 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Bol platrollen en in pie-plates leggen van 20 cm doorsnede.
De spijsvulling aanmaken.
Tussen 2 plakken 160 gram spijsvulling aanbrengen.
Narijs 25 minuten.
Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 25 minuten.
Na het afkoelen decoreren met Mont Blanc.
Uitkomst 60 stuks