Cake-Kerrie Tulband
Cake-Kerrie Tulband
Recept
| 3.000 g | Vero Amandelcake | |
| 1.500 g | boter | |
| 1.500 g | ei | |
| 75 g | suiker | |
| 75 g | water | |
| 15 g | bakkerszout | |
| 30 g | kurkuma | |
| 6 g | kerriepoeder |
Afwerking
| 375 g | ColdJel Neutraal |
Decoratie
| 120 g | kokos |
Werkwijze
Maak de kurkuma, kerriepoeder aan met de suiker en het water, vervolgens aan de kook brengen in de magnetron.Meng alle grondstoffen gedurende 5 minuten in de laagste versnelling met de vlindergard.
Soortelijk gewicht 850 gram/liter.
De gesmeerde tulbandvorm (18 x 10 cm) vullen met 600 gram beslag.
Oventemperatuur:
Inschietoven 160°C.
Rotatieoven 140°C.
Baktijd 60 minuten.
Haal de bevroren tulband door de Coldjel Neutraal en aanzetten met kokos.
Decoreren naar keuze. Bijvoorbeeld met kokoskoekjes, klapperkoekjes en chocolade.
Uitkomst 10 stuks