Recept
3.000 g
|
|
Vero Amandelcake |
1.500 g
|
|
boter |
1.500 g
|
|
ei |
75 g
|
|
suiker |
75 g
|
|
water |
15 g
|
|
bakkerszout |
30 g
|
|
kurkuma |
6 g
|
|
kerriepoeder |
Werkwijze
Maak de kurkuma, kerriepoeder aan met de suiker en het water, vervolgens aan de kook brengen in de magnetron.
Meng alle grondstoffen gedurende 5 minuten in de laagste versnelling met de vlindergard.
Soortelijk gewicht 850 gram/liter.
De gesmeerde tulbandvorm (18 x 10 cm) vullen met 600 gram beslag.
Oventemperatuur:
Inschietoven 160°C.
Rotatieoven 140°C.
Baktijd 60 minuten.
Haal de bevroren tulband door de Coldjel Neutraal en aanzetten met kokos.
Decoreren naar keuze. Bijvoorbeeld met kokoskoekjes, klapperkoekjes en chocolade.
Uitkomst 10 stuks