Recepten Recepten

Cake-Kerrie Tulband

Recept

3.000 g   Vero Amandelcake
1.500 g   boter
1.500 g   ei
75 g   suiker
75 g   water
15 g   bakkerszout
30 g   kurkuma
6 g   kerriepoeder

Afwerking

375 g   ColdJel Neutraal

Decoratie

120 g   kokos
Cake-Kerrie Tulband

Werkwijze

Maak de kurkuma, kerriepoeder aan met de suiker en het water, vervolgens aan de kook brengen in de magnetron.
Meng alle grondstoffen gedurende 5 minuten in de laagste versnelling met de vlindergard.
Soortelijk gewicht 850 gram/liter.

De gesmeerde tulbandvorm (18 x 10 cm) vullen met 600 gram beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 160°C.
Rotatieoven 140°C.
Baktijd 60 minuten.

Haal de bevroren tulband door de Coldjel Neutraal en aanzetten met kokos.
Decoreren naar keuze. Bijvoorbeeld met kokoskoekjes, klapperkoekjes en chocolade.

Uitkomst 10 stuks