Recepten Recepten

Candy Cane Tijgersoes

Recept 1

145 g   boter
100 g   rietsuiker
80 g   suiker
160 g   bloem
20 g   Cacao

Recept 2

310 g   Jello Totaal
500 g   water
17 g   Cacao

Vulling 1

2.100 g   slagroom
230 g   Zeesan Neutraal
230 g   water
440 g   Arabesque Noir 58
35 g   Gel Amaretto 50%

Vulling 2

400 g   Fruitful Cranberry HI

Decoratie

2 g   Mont Blanc
120 g   decoratie
Candy Cane Tijgersoes

Werkwijze

Meng de boter met suiker en rietsuiker en voeg de bloem toe. Kneed tot een glad deeg en plaats het deeg in de koeling.
Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm, steek er rondjes uit met een diameter van 6 cm.

Meng water, cacao en Jello Totaal gedurende 8-10 minuten in de 2e versnelling met de vlinder.
Spuit doppen van 20 gram op een licht ingevette bakplaat of op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Leg op elke dop een ronde deegplak van recept 1.

Het bakproces bestaat uit twee stappen!

Stap 1:
Oventemperatuur:
inschietoven 220°C.
Rotatieoven 200°C.
Baktijd 20 minuten.
Bakken met stoom (Open de wasemklep na ongeveer 6 minuten).

Stap 2:
Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd 25 minuten.

Meng de Zeesan Neutraal met het water, verwarm de slagroom samen met de Gel Amaretto tot 60°C.
Giet de hete room op de Arabesque Noir 58 en homogeniseer met de geweekte Zeesan Neutraal.
24 uur af laten koelen onder plastic.

Klop de chocolademousse tot een mooie stevige mousse.
Vul de soesjes met de chocomousse en Fruitful Cranberry.

Overstuiven met Mont Blanc en decoreer met chocomousse en een deco van marsepein.

Uitkomst 40 stuks