Recepten

Cappuccinoboon (vegan)

Fonceerdeeg

700 g   Hardewenerdeeg met Banketmix PB

Rolbeslag

500 g   Dunne plakken Choco Vegan

Vulling 1

30 g   kandysuiker donker
20 g   Arabesque Noir 72

Vulling 2

75 g   Zeesan Neutral V
95 g   water
375 g   Rosette V-GO!
55 g   Arabesque Noir 72

Vulling 3

225 g   Zeesan Neutral V
280 g   water
1.125 g   Rosette V-GO!
15 g   Araba Mocca

Afwerking

50 g   Arabesque Noir 72
50 g   cacaoboter
Cappuccinoboon (vegan)

Werkwijze

Het hardewenerdeeg uitrollen tot een dikte van 1,75 mm.
Steek ronde plakjes van 4 cm doorsnede.

Oventemperatuur:
Inschietoven 175°C.
Rotatieoven 155°C.
Baktijd 15 minuten.

Meng de kandijsuiker met getempereerde Arabesque Noir 72.
Blijf roeren totdat alle kandijsuiker bedekt is met een laagje chocolade.

Vulling 2: Meng de Zeesan Neutraal V en water tot een gladde massa.
Spatel de Rosette V-GO! die voor 75% is opgeslagen erdoor en als laatste de gesmolten Arabesque Noir 72.
Spuit de chocoladebavaroise in siliconenvorm van 4 cm doorsnede.

Strooi wat kandijsuiker over de chocoladebavaroise, sluit af met een plakje rolbeslag en vries in.

Vulling 3: Meng de Zeesan Neutraal V, water en Araba Mocca tot een gladde massa.
Spatel de Rosette V-GO! die voor 75% is opgeslagen erdoor.
Spuit de Moccabavaroise in siliconen koffieboonvorm van 7 x 5 cm en druk het bevroren interieur erin.

Afwerking: Los de koffiebonen en spuit deze af met de spuitchocolade,
Het fluweel strakke effect krijg je alleen als de bavaroise stijf bevroren is.
 
Plaats de gespoten koffiebonen op het hardewenerplakje.

Uitkomst 48 stuks