Recepten

Chai Latte Vertical Layer Cake

Recept

2.100 g   Dun Rolbeslag met Fantasy Chai Cake

Vulling 1

1.350 g   Fruitful Apricot Jam

Vulling 2

1.150 g   boter
950 g   water
475 g   kwark
475 g   suiker
475 g   Cremo B Poeder

Decoratie

350 g   amandelschaafsel (gebruneerd)
50 g   Mont Blanc
200 g   choco decor
Chai Latte Vertical Layer Cake

Werkwijze

Bak eerst de plakken rolbeslag en laat deze afkoelen.

Meng water, kwark, suiker en Cremo B Poeder en laat dit ca. 10 minuten staan.
Klop de boter luchtig en meng de compositie in drie delen door de boter.
Klop het geheel luchtig.

Snijd de 6 plakken op een breedte van 37,5 cm en leg drie plakken in de lengte op een rij.
Bestrijk de plakken met een dun laagje Fruitful Apricot Jam, 675 gram per drie plakken.
Strijk hierop 1200 gram kwark botercreme.
Snijd in lengtes van 7,5 cm breed en rol ze op.
Zet ze rechtop op een plaat en vries ze in.

Maskeer de taart met het restant kwark botercreme en zet de taart aan met gebruneerd amandelschaafsel.
Licht bestuiven met Mont Blanc en decoreren naar wens.
De taartjes hebben een diameter van ca. 15 cm en een hoogte van ca. 8 cm.

Uitkomst 10 stuks