Recepten

Citroentaartje met Genova

Recept 1

2.000 g   Kanomix
650 g   boter
50 g   Citroenrasp
100 g   water
10 g   bakkerszout

Recept 2

5.000 g   Genova
2.000 g   water
200 g   Wigo Compound Citroen
15 g   Citroengeel E102

Afwerking

350 g   Calif. Amandel Schaafsel
700 g   kristalsuiker
90 g   Citroenrasp
40 g   eiwit
Citroentaartje met Genova

Werkwijze

Van de Kanomix, boter, citroenrasp, water en zout een deeg zetten.
Deeg koelen en de volgende dag met iets water soepel draaien.

Uitrollen op stand 2 van de uitrolmachine, plakken uitsteken van 20 cm.
Hiermee taartpannen van 18 cm fonceren.

Genova mengen met het water,Wigo Compound Citroen en Citroengeel, 5 minuten draaien met de vlinder in de tweede versnelling.
De taartpannen vullen met 350 gram beslag.

Victoriabeslag aanmaken met eiwit en 50 gram over het Genova beslag strooien.

Oventemperatuur 190°C.
Baktijd 40 minuten met de schuif dicht.

Na het bakken afwerken met Mont Blanc welke is aangekleurd met citroengeel.

Uitkomst 20 taartjes.