Recepten

Crème Brûlée Speculaasvlaai

Recept

3.300 g   Kanomix
1.250 g   boter
250 g   ei
125 g   Citroenrasp
15 g   bakkerszout

Vulling 1

2.350 g   Fantasy Speculaas Cake
1.175 g   water
1.175 g   Muffinolie *
150 g   suiker

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling 2

2.250 g   slagroom
2.250 g   melk
900 g   Crème Brûlée

Afwerking

5 g   Speculaas Orenta
500 g   Paletta Spray Neutraal

Decoratie

1.900 g   slagroom
320 g   Speculaaskoekjes
Crème Brûlée Speculaasvlaai

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg zetten.
Het deeg koelen en de volgende dag, eventueel met iets water, plastisch draaien.
Uitrollen tot een dikte van 3 mm en de vlaaipannen van 24 cm fonceren.

Meng de Fantasy Speculaas Cake, Muffinolie, suiker en water gedurende 5 minuten in de eerste versnelling met de vlindergard.
Spuit ca. 300 gram speculaasbeslag op het deeg.

Oventemperatuur
Inschietoven 210°C.
Rotatieoven 190°C.
Baktijd ca. 22 minuten.

Afkoelen en invriezen.

Kook de ongezoete slagroom met de melk en strooi hierin Crème Brûlée.
Roer tot een gladde massa, laat het even doorkoken.
Laat de massa ca. 10 minuten afkoelen.
Plaats een ring (diameter 18 cm) op de gebakken vlaai en druk deze iets in de cakelaag.
Schenk 350 gram Crème Brûlée-room in de ring, laat afkoelen of zet terug in de vriezer.

Verwijder de ring en bestrooi met iets Speculaas Orenta, afgeleren met Paletta Spray Neutraal.
Spuit doppen slagroom op de rand en decoreer met gebroken speculaaskoekjes.

Uitkomst 16 stuks
                                                                                                                                                                                                                                 Tip: Fonceer de vlaaipannen met speculaasdeeg voor een intensere speculaassmaak!