Donkerstoer
Donkerstoer
Recept
| 5.000 g | 50 % | tarwebloem | } 100% |
| 3.000 g | 30 % | Toscane Donker 30 MZ * | } |
| 2.000 g | 20 % | volkorentarwemeel | } |
| 50 g | 0.5 % | bakkerszout | |
| 800 g | 8 % | gist | |
| 5.000 g | 50 % | water | |
| 1.000 g | 10 % | Maestro Boterstol | |
| 750 g | 7.5 % | kokos | |
| 750 g | 7.5 % | weekwater |
* Toscane Donker 30 MZ bevat zout!
Vulling
| 5.000 g | 50 % | Vruchtenmelange | |
| 2.000 g | 20 % | Hazelnootstukjes KC | |
| 3.000 g | 30 % | rozijnen |
Afwerking
| 600 g | Fruitful Apricot Jam (10 g per stuk) |
Decoratie
| 60 g | kokos (1 g per stuk) |
Werkwijze
De Vruchtenmelange en Hazelnootstukjes KC ca. 20 minuten weken in 15% water berekend over het eigen gewicht.De kokos ca. 20 minuten weken.
Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Vulling direct na het kneden doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 450 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Opbollen en in een gesmeerd koekblik plaatsen (12 stuks per blik).
Narijs 60 minuten.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd ca, 50 minuten.
Na het afkoelen afmoesen en overstrooien met kokos.
Uitkomst 60 stuks