Home » Recepten » Donuts met Jung Berlina

Donuts met Jung Berlina

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Donuts met Jung Berlina

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg maken.
Deegtemperatuur 25-26°C.
Vormen als een brood.
Voorrijs 15 minuten.
Uitrollen op 4 mm, steken met een steker, diameter 8 cm en een gat van 2 cm.(ca 43 gram)
Narijs 60 minuten.
10 minuten laten aandrogen voor het bakken.

Bakken in olie van 180°C.
Baktijd beide zijden 80 seconden bij 180°C.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g 100 % Jung Berlina * } 100%
40 g 4 % gist
300 g 30 % water
150 g 15 % ei

* Jung Berlina bevat zout!

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie