Recepten

Dronken Sinterklaasbroeder

Recept

10.000 g 100 % bloem
700 g 7 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.200 g 62 % water
2.500 g 25 % Maestro Boterstol
500 g 5 % Exakt Goud Crème

Vulling 1

8.000 g 80 % rozijnen
1.500 g 15 % Pajets Chocolade

Vulling 2

11.680 g   Maro 1:1,5 Vorm
120 g   Araba Mocca

Decoratie

590 g   Hazelnootstukjes (10 g per stuk)
Dronken Sinterklaasbroeder

Werkwijze

De Marsepein aanmaken met de Araba Mocca (10 gram per kilogram) en eventueel 40 gram Gel Rhum 50% per kilogram.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct vulling 1 doordraaien.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 250 gram.
Bolrijs 30 minuten.
De helft van de bollen uitrollen tot een dikte van 5 mm.
In een licht gesmeerde ronde pie plate (17 cm doorsnede) leggen.
Een plak marsepein van 200 gram erop leggen, houd ca. 1 cm vrij van de rand.
Vervolgens de andere bollen uitrollen tot een dikte van 5 mm en op de marsepein leggen.
Strijken met Ovex Liquide en daarna licht bestrooien met Hazelnootstukjes.
Narijs 45 minuten.

Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 28 minuten.

Uitkomst 59 stuks