Home » Recepten » Duitse Spelt

Duitse Spelt

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Duitse Spelt

Werkwijze

Van alle grondstoffen een homogene massa vormen.
Voor een goede vochtopname minstens 10 minuten in de 1e versnelling kneden.
Deegtemperatuur 27°C.
Voorrijs 30 minuten
Afwegen 1000 gram.
Nat vormen en decoreren met een mengsel van sesamzaad, speltvlokken en zonnebloempitten.
Narijs 45-55 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 260°C-240°C.
Baktijd 55-60 minuten.

Uitkomst 17 hele broden

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 100 % Jung Dinkel-Ernte * } 100%
180 g 1.8 % gist
7.200 g 72 % water

* Jung Dinkel-Ernte bevat zout!

Decoratie

600 g   Sesamzaad
300 g   Deco Speltvlokken
300 g   Zonnebloempitten
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie