Recepten Recepten

Feestbol met Parade Oliebol Krokant

Recept

5.000 g 50 % bloem } 100%
5.000 g 50 % Parade Oliebol Krokant }
1.000 g 10 % gist
120 g 1.2 % bakkerszout
5.600 g 56 % water
1.500 g 15 % Maestro Boterstol

Vulling

9.000 g 90 % rozijnen
2.000 g 20 % Amarenen Kersen
1.500 g 15 % kaneelgranules
2.000 g 20 % bitterkoekjes (klein)

Afwerking

325 g   Ovex Liquide (5 g per stuk)

Decoratie

780 g   amandelschaafsel (12 g per stuk)
130 g   Mont Blanc (2 g per stuk)
Feestbol met Parade Oliebol Krokant

Werkwijze

Kneed aanvankelijk een vrij stevig deeg met 50% water.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 500 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Opbollen.
Strijken met Ovex Liquide en decoreren met amandelschaafsel en in pie-plates leggen.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 35 minuten.

Na het afkoelen decoreren met Mont Blanc.

Uitkomst 65 stuks